Doğalgaza hükümet tarafından doğal olmayan şekilde yapılan zamlar hükümet kaynaklı olarak hem enflasyonu azdıracak hem de memuru daha da yoksullaştıracaktır.
1 Ağustosta konutlarda tüketilen doğalgaza % 15, sanayide kullanılanlara % 14 oranında zam yapılması hükümet kaynaklı enflasyon artışıdır.
Enerjide ve özellikle doğalgazda dışa bağımlı Türkiye’de doların 2018 yılının Ağustos ayında 7 TL’nin üzerinde olduğu ve aradan geçen bir yıl zaman zarfında gerileyerek halen 5.60-TL civarında seyrettiği dikkate alındığında dolarda bir artış olmadan sanayide kullanılan doğalgaza hükümet tarafından % 14 oranında zam yapılması öncelikle sanayi işletmeleri için bir girdi maliyeti olduğundan üretilen ürünlerin fiyatını artıracak ve enflasyona sebep olacaktır. Bu enflasyonun kaynağı aslında hükümettir.
Kamu işçilerine hükümet tarafından revize edilerek teklif edilen 6+4 zam oranı baz alındığında 2020-2021 döneminde genelde memurların zam oranlarının işçilerden bir puan düşük olduğu daha önceki yıllardan sabit olduğu bilindiğine göre aynı zam oranlarına yakın bir oranda hükümet tarafından yandaş sendika Memur-Sen’in katkılarıyla memurlara zam verilecektir.
Memur-Sen’in 2020’nin ilk altı ayı için % 8 zam teklifi baz alınsa bile 2019’un son 6 ayında memurun cebine girmeden hükümetin konutlarda tüketilen doğalgaza % 15 zam yapması ve 2020’nin ilk 6 ayı için yeni bir zam yapmadığı kabul edilirse memura verilecek zam oranının üzerinde doğalgaza zam yapılması memuru daha da yoksullaştıracak ve enflasyonun altında ezdirecektir.
Sonuç itibariyle hükümetin başarısız ekonomi yönetiminden kaynaklanan ağır bedel, yandaş sendika Memur-Sen’in desteğiyle memur ve çalışanlara ödetilecektir.