İŞ GÜVENCEME DOKUNMA!

Büro-İş, memurun iş güvencesini ortadan kaldıracak düzenlemeyi protesto etti: 50 yıllık haklarımızın gasbına asla izin vermeyeceğiz!

AKP’nin 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nu değiştirmeye yönelik hazırlıklarını, Büro Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Büro-İş) yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Ankara’da bulunan Maltepe Vergi Dairesi önünde toplanan sendika üyeleri adına açıklama yapanBüro-İş Ankara Şube Başkanı Celal Karaaslan, “Kamu çalışanları başta iş güvencesi olmak üzere 50 yıllık haklarının geri alınmasına, asla izin vermeyecektir. Milletimizin ‘Sivil Anayasa’ ve ‘Başkanlık Sistemi’ dayatmalarını geri püskürteceğine inancımız tamdır” ifadelerini kullandı. Tüm sendikaları haklarına sahip çıkmaya davet eden Karaaslan, şöyle konuştu: “Niyet bellidir. Sivil Anayasa söyleminin arkasında yatan gerçek hedef, Anayasamızda Cumhuriyetin kuruluş ilkeleri olarak yer alan ilk üç maddenin değiştirilmesidir. Hükümet, kamu çalışma yaşamına yönelik dört yıllık bir eylem planı hazırladı. Radikal önlem paketi devlette çalışan işçi ve memurların çalışma hayatını kökten değiştirecek. Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve diğer kamu kurumu temsilcilerinden oluşturulan komisyonun üzerinde çalıştığı düzenlemede neler var?

İŞ TANIMI YENİLENECEK
İşçi, memur ayrımı bitecek, herkes kamu çalışanı olacak, 4/A, 4/B, 4/C gibi harf karmaşası kalkacak, iş tanımı yeniden yapılacak, performansa dayalı ücret ve terfi gelecek, kıdemli personeller kızağa alınacak veya sürgüne maruz kalacak en önemlisi kamu çalışanlarının iş güvencesi ortadan kaldırılacak.”

SENDİKALARA ÇAĞRI
Karaaslan “AKP iktidarı, mafyalaşmış sermaye ile birlikte devletin kamu düzenini ve gücünü ele geçirmek istiyor. Buna karşı yandaş sendika olmayı kabul etmeyen tüm konfederasyonları tehlikenin farkında olup, birlikte mücadele ederek kazanılmış temel haklarımıza ve vatanımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Memurun özlük haklarını düzenleyen 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Maliye Bakanlığı ve bazı kurum temsilcileri tarafından oluşturulan bir komisyonda görüşüldü. Komisyonun çalışması Meclis’ten geçerse memurun özlük haklarını düzenleyen 657 sayılı yasa kalkacak.

Sosyal Medyada Paylaş